
Mrkva
Táto skromne sa tváriaca zelenina v sebe skrýva oveľa viac, než si myslíte. Málo kalórií, veľa vlákniny, vitamín A v až šialenom množstve (nebojte sa, nedá a ho predávkovať:), žiadny tuk, žiadny cholesterol. S tým „áčkom“ to je zaujímavé, lebo v skutočnosti ho mrkva neobsahuje, obsahuje však beta-karotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Keď sme pri beta-karoténe, podľa amerických štúdií, ak by ste jedli veľa mrkvy a paradajok, budete mať krásnu „opálenú“ pokožku, ale bez slnka.
Vďaka mrkve bojujete proti rakovine, pretože beta-karotén pred ňou chráni bunkové steny. Rovnako predchádzate chorobe zvanej diabetes typu 2. Ak touto chorobou trpíte, mrkvy môžete jesť bez výčitiek, koľko chcete.
Napomáha k zdravému srdcu. Zaradená medzi najzdravšie potraviny vôbec, mrkva bojuje proti koronárnemu ochoreniu srdca, najmä u žien a najmä, ak ju jedia vo vyššom množstve. Imunita, tvorba bielych krviniek, dopĺňanie vitamínu C, zdravej vlákniny, nižší cholesterol, a mohli by sme pokračovať.
Vďaka vákuovo ufritovanej mrkve zostanú všetky tieto výhody zachované. Nemusíte ju chrúmať surovú, užite si ju v podobe našich zdravých chipsov. Napríklad aj počas oslavy Svetového dňa mrkvy, 4. apríla 😊
KÚPIŤ


Výživové údaje boli vypracované v súlade s požiadavkami Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 z 25. októbra 2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom vrátane prílohy č. XIV a s použitím usmerňujúceho dokumentu Európskej komisie z decembra 2012.


